Palestina zvítězí! Vzdor není terorismus

10. 10. 2023

Už 75 let vyhání izraelský apartheidní stát palestinský lid z jeho země. Miliony Palestinců žijí v exilu, často v uprchlických táborech. Gaza je největším vězením na zemi, na pouhých 16 čtverečních mílích žije přes 2 miliony lidí. To je dvojnásobná hustota zalidnění Manhattanu.

Izrael byl založen 70 masakry v roce 1948 během Nakby, což v arabštině znamená katastrofu. Patnáct tisíc Palestinců bylo zavražděno a 531 palestinských vesnic bylo zničeno sionisty. Od té doby byly zabity další tisíce Palestinců. Jen v květnu 2021 zabila izraelská armáda v Gaze 67 palestinských dětí.

Přesto buržoazní média křičí „terorismus“, protože palestinští bojovníci za svobodu se brání. Tak jižní otrokáři a jejich noviny démonizovali Nata Turnera, když vedl vzpouru zotročených Afričanů. Palestinci také lámou své řetězy.

Stejné kapitalistické hlásné trouby vyjí o zajatcích, které zajali palestinští bojovníci za osvobození. Mlčí o 5 250 Palestincích držených Izraelem jako rukojmí, z nichž 1 350 je drženo bez soudu. Sto sedmdesát z těchto vězňů jsou děti.

Rasistický Izrael by nemohl spáchat své zločiny bez podpory vlády ropných magnátů a bankéřů Spojených států. Washington nacpal do sionistického režimu 158 miliard dolarů. To jsou peníze ukradené z amerických ghett, aby udržely v ghettech Palestince.

Prezident Biden nebezpečným krokem nařídil lodím Šesté flotily amerického námořnictva, aby se vydaly směrem k Izraeli. Jde o pokus zastrašit Palestince a také ohrozit Írán a odbojové síly v Libanonu, známé jako Hizballáh. Poslední věc, kterou potřebujeme, je další americká obchodní válka.

Chudí a pracující lidé ve Spojených státech nemají zájem na podpoře izraelského apartheidnímu režimu, který dal jaderné zbraně starému apartheidnímu režimu v Jižní Africe.

Před mnoha lety bylo napsáno: „Jak zaseješ, tak sklízíš.“ Sionistický režim terorizuje palestinský lid už 75 let. Izraelské vládce a jejich podporovatele z Pentagonu by případná reakce neměla překvapit.

Jedinou cestou k míru je právo Palestinců na návrat do své vlasti. Stejně jako obyvatelé Zimbabwe vymazali z mapy rasistickou „Rhodesii“, tak Palestinci porazí rasistický stát Izrael.

Palestina zvítězí!

Stephen Millies pro www.struggle-la-lucha.org 9. října 2023