Naše informace

24. 7. 2021

Ukazuje se, že „komunista“ je to první, co člověku naskočí, když pomyslí na něco skandálního.

23. 7. 2021

Dezinformace, podvody a manipulace se snaží zvrátit scénáře, vytvořené v amerických laboratořích, na sociální nepokoje. O Kubě nebylo řečeno mnohé, ale tohle je nepochybně zásadní.

Rosa Miriam Elizalde, 17. července 2021  

16. 7. 2021

„Rozhodně pojedu do Singhu zasednout se zemědělci“, prohlásila Nodeep Kaurová, pětadvacetiletá dalitská pracovně-právní aktivistka, po propuštění z vězení, kde byla držena déle než měsíc a v lednu 2021 sexuálně napadena.

5. 5. 2021

            V květnu tohoto roku si připomínáme sté výročí od založení Komunistické strany Československa. Jen těžko v našich dějinách hledat politickou stranu, která tak významně ovlivnila tento stát a jeho obyvatelstvo.

27. 4. 2021

Širší souvislosti „kauzy Vrbětice” nachází publicista Václav Vlk: Ve shodné či podobné době došlo k řadě výbuchů muničních skladů na území Ruska i jinde. Pokud jde o důkazy o zapojení agentů GRU, věnuje se Vlk organizaci, která je přináší.

23. 4. 2021

V prvé řadě je potřeba říci, že bez odtajnění všech relevantních informací nebude žádná analýza komplexní a objektivní. Že se tak však stane je velmi málo pravděpodobné.

9. 4. 2021

V květnu tohoto roku si připomínáme sté výročí od založení Komunistické strany Československa. Jen těžko v našich dějinách hledat politickou stranu, která tak významně ovlivnila tento stát a jeho obyvatelstvo.

7. 3. 2021

Překvapení, překvapení! Vše se vyvinulo docela jinak, než se na sjezdu levicové Die Linke očekávalo.

6. 12. 2020

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Je prokázáno, že infekce COVID-19, která způsobuje virovou pneumonii a dechovou nedostatečnost a vede ke snížení množství kyslíku, je provázena systémovým zánětem, který se nevyhýbá ani mozku.

5. 12. 2020
Když představitelé Demagog bloku postupem času zjistili, že on se ten zloduch Babiš sám opravdu neporazí, začali s předstihem šikovat síly pro Sněmovní volby.
9. 10. 2020

Vojtěch Filip v čele KSČM po patnácti letech skončí. Podle informací Práva v pátek řekl členům výkonného výboru KSČ, že už nebude znovu kandidovat na předsedu, jehož volba by se měla konat 28. listopadu.

30. 9. 2020

Rozhodla jsem se kandidovat do Středočeského krajského zastupitelstva za KSČM. Doposud zastupuji stranu v nejrůznějších komisích při zastupitelstvu Města Mladá Boleslav a tři volební období jsem rovněž pracovala jako členka Kontrolního výboru Středočeského krajského zastupitelstva.  Vrátím se ale k podstatě mého zamyšlení.

29. 9. 2020

První vlna pandemie Covid-19 téměř zázračně spojila občany a dokonce i do té doby rozhádané politiky. Druhá vlna je však jiná. Jedni protestují proti rouškám, druzí udávají spolucestujícího za nos vykukující z pod roušky. Politici jsou rozhádaní, jedni v souvislosti s pandemii obviňují druhé, jako by snad virus rozšířili oni.

29. 9. 2020

Předvolební sliby mohou člověka i dojmout. Někteří chtějí kraj stavět dokonce na nohy. Neuvádějí ale, na které. Na hliněné? Nebo na cizí?

28. 9. 2020

Být tu právě rok 1951 a být v tu dobu v Čelákovicích na místě, jako jsme byli dnes, 28. září 2020, viděli bychom strašné věci. V ukradené sanitce vylákají Ctirad Mašín, Paumer a Janata mladého strážmistra SNB Jaroslava Honzátka pod záminkou nehody ze služebny. Na místě vymyšlené nehody je spoután a odvezen zpět.

27. 9. 2020

Po roce 1989 měl nastat Fukuyamův „konec dějin“ – konečné vítězství „svobody a demokracie“. Ve skutečnosti se do naší země vrátil ale jen kapitalismus, jenž způsobil i rozpad funkčních systémů, které by nám pomohly zvládnout i letošní krizi.

26. 9. 2020

Predvolební debata v ČT24 byla zajímavá zejména tím, že se konala v otevřeném stanu za proudění již podzimního studeného vzduchu, občas byly i kapičky deště. Lídři kandidátek byli seřazeni dle abecedy, lídr KSČM byl poslední, na kraji, což asi přispělo k tomu, že přes gestikulaci mikrofonem či rukou, které moderátor několikrát ale kývnutím hlavy zaznamenal, slovo  Z.

25. 9. 2020

Stejně, jako se svět radikálně změnil po historické situaci, kterou uvedla slavná věta paní Millerové “Tak nám zabili Ferdinanda“ i v případě Covidu-19 nám do životů náhle vstoupily momenty, které nikdo nepředpokládal.

25. 9. 2020

Vážení voliči

Nejsem zrovna typ, který by se chlubil svými aktivitami, ale vzhledem k mé pozici v nadcházejících volbách by bylo dobré říct Vám něco o mé osobě. Ti , co mě znají ví, že raději pracuji než mluvím, tedy se pokusím alespoň trochu sestavit Váš obraz o mně.

25. 9. 2020

Situace kolem koronaviru i s ohledem na komunitní šíření nahrává tomu, aby byly prověřeny všechny dostupné kapacity. Toto se týká i vězeňství. V roce 2013 byla připravena k otevření věznice ve Vyšních Lhotách na Frýdeckomístecku. Po Klausově nechvalně známé amnestii k tomu však nedošlo.

24. 9. 2020

Vážení přátelé,

23. 9. 2020

Dobrý den přátelé, blíží se volby a je čas, zamyslet se nad tím, co,  s  kým a v jakém počtu, budeme v krajském zastupitelstvu dělat v nastávajícím volebním období. Pravdou je, že můžeme mít mnoho oprávněných výtek k současnému vedení kraje, ale je potřeba hledět do budoucnosti a stanovit si priority pro další práci.

Stránky