Nenásilná revoluce pokračuje

6. 1. 2023

Vážené soudružky, vážení soudruzi,

na včerejším jednání vedení KSČM byla mimo jiné diskutována otázka našeho přístupu k protivládním demonstracím, které se připravují na nejbližší dny. Počítáme především s naší organizovanou účastí na protestním shromáždění, které se chystá na sobotu 21. ledna od 13 hodin na Václavském náměstí v Praze. Na této akci by měla vystoupit také předsedkyně Ústředního výboru naší strany s. Konečná.

Této celostátní demonstraci mají předcházet protestní akce na různých místech republiky (Ústí nad Labem, Ostrava, Liberec, Olomouc, Brno, Jihlava, Český Krumlov, Tábor, Plzeň, Karlovy Vary). Konkrétní informace o místě a času těchto shromáždění zasílám v příloze. Na základě jednání vedení KSČM doporučujeme stranickým organizacím v uvedených místech využít těchto akcí k propagaci KSČM a její politiky formou účasti pod našimi vlajkami a transparenty, distribuce našich materiálů, týdeníku Naše pravda či sběru podpisů pod aktuální petici proti cizí vojenské přítomnosti na území České republiky. Případnou účast prosím zdokumentujte a fotografie zašlete k využití na mediální úsek strany na email: press@kscm.cz.

Se soudružským pozdravem

Milan Krajča, místopředseda ÚV KSČM