ANKETA PL: Německá azylová politika pro celou EU?

13. 9. 2017

Parlamentní listy: Německý ministr vnitra T. de Maiziere z CDU v rozhovoru pro Rheinische Post řekl, že bude po německých volbách prosazovat jednotnou azylovou politiku pro celou EU na základě německého modelu, protože tento model povazuje za nejlepší. V cele EU by dle něj měl být stejný sjednocený základ pro dávky pro imigranty. Co si o tom myslíte?

 

Leo Luzar, poslanec PSP ČR za KSČM a vedoucí kandidát pro volby do PSP ČR za Moravskoslezský kraj: To zní úplně jasně "deutschland deutschland über alles" to už tu bylo, říkáme NE! A zvláště z úst ministra vnitra je to jasné vyhrožování! Celá Evropa musí především sjednotit mzdy a důchody! Po 27 letech si naši pracující a senioři zaslouží podstatné zvýšení finančních prostředků a ne podporování migrace na jejich úkor!

 

Zdeněk Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM a vedoucí kandidát pro volby do PS PČR za Královéhradecký kraj: Německý ministr vnitra jen veřejně odhalil, jaké je německé myšlení. Zase se mi vybavila slova Deutschland, Deutschland über alles! Stále častěji si kladu otázku, kde se v Němcích opět bere ta drzost myslet si, že jsou nějaký nadnárod? Asi by stálo za připomenutí, že si to mysleli už dvakrát, dvakrát dostali po hubě a stálo to život desítky milionů lidí.

 

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM: Tyhle podpásovky si "eurohujeři"  - a všechny bábovky, co jim čtou ze rtů - zaslouží jako prase drbání. Panstvo, které má migrační chaos na svědomí, prostě nedá pokoj, dokud ho "nerozepíše" i všem, koho to samé panstvo bere na hůl jakbysmet. A tak lze aspoň doufat, že cukrkandl, co za to šéf teutonských mužů zákona nabízí, přivede k otázkám až k jádru věci i milióny dalších Evropanů, Čechy nevyjímaje. "Sjednocený základ pro dávky"? Jak ušlechtilé, ovšem jen na první a vrchovatě naivní pohled. Takže "sjednocovat" se mají jen "dávky" pro ty, koho žene z domova politika, kterou je masakruje a drancuje to samé panstvo? A co nehorázné rozdíly mezi českými a německými platy? A všechny ostatní následky velmocenské renty, dolované z našeho koloniálního postavení? Tady se o žádném "sjednocení" v Berlíně ještě nezačalo ani mudrovat. Kdo má ty "dávky", jejichž "sjednocení" ministr prosazuje, financovat? Snad i evropské kolonie Německa a jiných metropolí "staré Evropy"? Když dala EU vale i Británie, Brusel a ti, kdo mu velí, brebentili, že se polepší. Zhůvěřilost, s jakou předvádí pravý opak, tříská dveřmi. Evropská unie je nástrojem kapitálu z cizí práce. Už od svého vzniku. Teď ovšem degeneruje skandálně. Budoucnost patří tomu, kdo z toho najde odvahu vyvodit závěr dřív, než se nestačí divit ani poslední "eurohujer".

Autor: 
L. Petřík
Zdroj: 
Parlamentnilisty.cz