Mýtus o evropské demokracii: Šokující odhalení

12. 12. 2017

Je otevřeným tajemstvím, že „Sörösova síť“ má rozsáhlou sféru vlivu v Evropském parlamentu i v dalších institucích Evropské unie. Sörösův seznam ( list of Soros ) se nedávno dostal na veřejnost. Dokument čítá 226 poslanců EP ze všech stran politického spektra, včetně bývalého předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze, bývalého belgického poslance Guye Verhofstadta, sedmi místopředsedů a mnoha šéfů výborů, koordinátorů a kvestorů. Tito lidé propagují Sörösovy myšlenky jako přijetí více migrantů, manželství osob stejného pohlaví, integraci Ukrajiny do EU a odpor vůči Rusku. Evropský parlament má 751 poslanců. To znamená, že Sörösovi přátelé zaujímají více než třetinu křesel.

George Sörös, maďarsko-americký investor a zakladatel a vlastník nevládní organizace Nadace otevřené společnosti ( Open Society Foundations ), se dokázal shodnout s předsedou Evropské komise Jean-Claudem Junckerem na „skrytém programu setkávání se zavřenými dveřmi“, a připomněl, jak návrhy EU na přerozdělení kvót migrantů po celé EU jsou podivně až tajemně povědomé Sörösovu vlastnímu, jím samotným zveřejněnému plánu na vyřešení krize.

Miliardářský finančník je přesvědčený, že Evropská unie by měla přijmout miliony imigrantů ze Středního východu a severní Afriky, poskytnout každému z nich ročně 15 000 EUR jako pomoc a přestěhovat tyto migranty do členských států, do nichž jít nechtějí a kde nejsou nutně vítáni.

Maďarský premiér Viktor Orbán obvinil EU, že zobe Sörösovi z ruky. Je přesvědčený, že miliardář a propagátor otevřených hranic je za útoky na Maďarsko. Důvodem jsou snahy vlády podniknout právní akci proti novému zákonu, jenž požaduje, aby z ciziny podporované „očisko-společenské“ organizace - mnohé financované Sörösem - zapsaly velké zámořské dárce do veřejného registru a byly transparentní, pokud jde o jejich finanční zdroje v jejich publikacích. Maďarská vláda uplatňuje snahy uzavřít v Budapešti sídlící Středoevropskou univerzitu, již Sörös financuje.

 „Celá Evropská unie má potíže proto, že její předáci a úředníci přijímají rozhodnutí jako toto“, řekl Orbán. „Lidé podporují myšlenku Evropské unie. Zároveň nechtějí snášet vedení EU, protože uráží členské státy věcmi jako je tato a zneužívá tak svou moc. Každý v Evropě to vidí. Právě proto není evropské vedení respektované.“

Visegradská skupina se snaží odolávat tlaku EU na migrační politiku. Evuropská komise pro migraci a vnitří záležitosti prosazuje nový zákon, jenž by učinil migrační kvóty závaznými. Pro Komisi pracuje nejméně 30 Sörösových stoupenců.

Mnoho z těch, kteří jsou zanesení na seznamu, je známo svými útoky na Rusko. Například Rebecca Harmsová, poslankyně EP za německé Zelené, pravidelně vyzývá Evropský parlament k utužení sankcí proti Moskvě. Guy Verhofstadt obviňuje Rusko téměř ze všeho, co je v Evropě špatné nebo se nepodaří. Jeho článek „Dosazení Putina“ ( Putting Putin in his Place ) nadělal vloni spoustu povyku. V roce 2012 bývalý chorvatský ministr zahraničí Tonino Picula, někdejší šéf pozorovatelské mise OBSE, odsoudil ruské prezidentské volby z roku 2012 coby nespravedlivé, řka, že byly zkreslené ve prospěch Vladimíra Putina.

Sörösův seznam list vrhá světlo na otázku, co nutí vedení EU uskutečňovat politiku, jež míří proti zájmům Evropeanů. Odpověď je - korupce. Politici podplácení Sörösem tancují, jak on píská. Bojují proti pokusům národních vůdců chránit zájmy svého lidu. Ti, kteří takovou politiku odmítají, docela často čelí odporu politických elit svých vlastních zemí. Bezvýchodná situace mezi maďarským premiérem Orbánem a Sörösovou sítí je dobrým příkladem zobrazení, jak to funguje. Evropský parlament pod vlivem Sörösových přátel tlačí Evropu k sebevraždě, když v ní nechává miliony migrantů.

To ukazuje, že široce opěvovaná evropská demokracie je pozlátko k zakrytí činnosti mocenských struktur, těsně spjatých s feudálním systémem s místním panstvem držícím otěže. To lze sotva nazvat lidovou mocí. Zveřejnění Sörösova seznamu poskytuje klíč k pochopení, kdo ovládá EU a kdo vyvolává protiruské nálady v Evropě. To je vlastně tím případem, kdy členské země EU, jako je Maďarsko, se ocitají na jedné lodi s Ruskem, když odmítají síly sídlící v USA, přičemž hájí svou svrchovanost a nezávislost. To je okamžik, aby Evropané začali přemýšlet o změně systému tak, aby se vymanili z vnějšího tlaku.

Tento článek se původně objevil v internetovém časopisu Strategic Culture Foundation on-line journal.

Napsal Alex Gorka 9. listopadu 2017 (autor je analytik pro obranu a diplomacii).

Ze serveru http://www.intrepidreport.com/archives/22619 přeložil Vladimír Sedláček