„Občane, je to tvá věc, oč tu běží!"

25. 7. 2016

Bombové útoky na madridské vlaky v roce 2004 byla série koordinovaných teroristických útoků s cílem usmrtit co největší množství lidí. Bylo zabito 191 lidí a dalších 2057 zraněno. Celkově bylo použitých 13 časovaných bomb. Bomby zanechali pachatelé ve sportovních taškách v  různých vlacích, spojujících předměstí Madridu s centrem města. Jako výbušnina byl použitý dynamit, koupený ve Španělsku na černém trhu od zaměstnance dolů. Než byla skupina odhalena, pokusila se ještě uložit bombu na kolejích vysokorychlostního vlaku AVE. Pachatelé byli při činu vyrušení a nestihli aktivovat uloženou bombu. Úspěšný útok na vlak s rychlostí 300 km/h by mohl vést k dalším stovkám obětí na životech.  Policie sice měla informace o náboženské (islámské) radikalizaci členů skupiny, těmto informacím ale nevěnovala dostatečnou pozornost.

V roce 2005 čtyři praktikující muslimové, kteří se narodili a žili ve Velké Británii, zaútočili v Londýně sebevražednými bombovými útoky v metru a patrovém autobuse. Útočili v ranní dopravní špičce. Chtěli způsobit chaos, zranění a smrt co největšímu počtu lidí na cestě do práce. Sedm set nevinných lidí bylo zraněno, 52 zabito.

Útoky v Paříži v listopadu 2015 byly sérií teroristických aktů střelnými zbraněmi a sebevražedných bombových atentátů. Útoky si vyžádaly 130 mrtvých a 352 zraněných. Zemřelo rovněž sedm teroristů.  Nejvíce obětí si vyžádal útok na koncertní sál Bataclan. Tam zrovna probíhal koncert za účasti asi 1 500 diváků.  Do budovy pronikli tři útočníci vyzbrojení útočnými puškami AK-47 a ručními granáty, kteří zabili desítky lidí a další desítky osob vzali jako rukojmí. Za  organizátora útoků francouzská policie považuje Belgičana marockého původu.

Teroristické útoky v Bruselu v březnu 2016 si vyžádaly nejméně 34 obětí a asi 340 zraněných. Jejich cílem bylo mezinárodní bruselské letiště Zaventem a stanice metra Maelbeek. Celkem došlo ke třem sebevražedným explozím, čtvrtému útočníkovi bomba nevybuchla. K útokům se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.  Podle některých informací provedla atentáty stejná teroristická síť, která stojí za teroristickými útoky v Paříži. Dle svědků událostí se před útoky ozývalo provolávání frází v arabštině, včetně hesla „Alláhu akbar!“.

14.července 2016, v Nice na rušné pobřežní promenádě ve chvíli, kdy se lidé dívali na ohňostroj při oslavě Dne pádu Bastily a kdy bylo v tu chvíli na promenádě asi 30 000 lidí, Francouz tuniského původu (pocházel z tuniského města Msaken, odkud odjel do Francie v roce 2005), nákladním vozem cíleně najížděl do lidí v úseku dlouhém až dva kilometry.  Zabil 84 lidí, další desítky zranil.

Osmnáctiletý mladík iránského původu, který v pátek v Mnichově zastřelil devět lidí, byl spolužáky odstrkován. Jedna ze spolužaček tvrdí i to, že si ho okolí dobíralo a šikanovalo.

„Česká policie kvůli páteční střelbě v Mnichově preventivně posiluje počty policistů v obchodních centrech“,  řekl České televizi ministr vnitra Milan Chovanec.

Příští útočník bude pravděpodobně opět praktikující muslim, možná  sociálně vyloučený  obyvatel no-go zóny, možná potomek imigrantů frustrovaný z každodenního latentního rasismu, možná terorista, který pronikl s migrační vlnou do Evropy, ale určitě to nebude idiot.

Když budou stát policejní hlídky v nákupních centrech, zaútočí v metru nebo nádraží. Když policie obsadí letiště a vlaky, zamíchá se jako turista baťůžkár  do davu před pražský orloj. Když bude ozbrojen automatickými zbraněmi, může zaútočit na farmářském trhu. Když si sežene trochu produktů semtínské Explosie (což není nemožné viz causy z Bělé na Svitavou a z Valů u Přelouče, kde policie našla u zadržených desítky kg trhavin), může si vybrat zda odpálí bombu na hokejovém nebo fotbalovém utkání.

Když dnes ministr vnitra  posílá policisty do nákupních center, chová se jako generál, který se připravuje na minulou válku. Ani instalace skenerů a bezpečnostních turniketů  na českých nádražích a v metru, ani armáda hlídkující v turistických centrech naši bezpečnost nezvýší, jenom to udělá z naší republiky policejní stát.

Pan ministr nepochopil, že naše bezpečnost začíná na našich hranicích a spočívá v našem právním řádu. A v našem právním řádu není místo pro islám. To neznamená, že u nás nemůžou žít věřící v Alláha ani to neznamená, že nemáme udělovat azyl těm, u kterých jsou pro to právní a humanitární důvody. Ale jenom za podmínky, že budou u nás žít tak jako u nás žijí Řekové, Slováci, Vietnamci, Ukrajinci, Poláci a další z těch několika stovek tisíc občanů naší země, kteří nemají české rodiče.

Jsme členy NATO, nejsilnějšího vojenského uskupení na světě.  Kolik Francouzů, ale i Němců, Britů a dalších bojuje na straně Daeše, nikdo neví. Je v zájmu občanů členských zemí NATO obklíčit Daeš masivní pozemní operací a dobýt jeho území město od města, dům od domu a internovat každého islámského bojovníka, který přežije válku a pak ho postavit před soud. Proč to NATO nedělá? Nebo nechce udělat? Jak dlouho bude trvat, až místo nadšených amatérů schopných mačkat spoušť kalašnikova, vychová Daeš technické zdatné profesionály, schopné v několika hodinách vyřadit páteřní energetickou infrastrukturu a následně spáchat opravdový masakr?  Opravdu je NATO ten, co nás chrání?

Jsme členy Evropské Unie a součástí schengenského prostoru. Evropská Unie nechrání svoje vnější hranice, uvnitř schengenského prostoru se pohybuje několik set tisíc migrantů, bez prokazatelné identity.  Je někdo, kdo po posledních událostech v Turecku ještě věří, že Erdogan považuje EU za partnera a přítele? Je někdo, kdo nevěří tomu, že Saúdové financují fundamentalistický islám?  Je v zájmu občanů Evropská Unie s pštrosí politikou vůči vnějšímu ohrožení?

Pravda a lež, to je to oč tu běží. Říká se „lež má krátké nohy“, pokud však trochu všímavý člověk sleduje prohlášení vládnoucích (ale i opozičních) domácích i evropských elit, musí připustit, že často „lež díky krátkým nohám stojí pevně na zemi“.

Přesto je mírný optimismus namístě. Byla zde lež multikuturalismu, ekonomická lež o tom, jak imigranty potřebujeme pro růst ekonomiky, lží o brexitu bylo nepočítaně, lež o tom jak se integrace muslimů v zásadě podařila, lež o tom, že nejde o džihád ale o terorismus psychopatických jedinců, tyto lži jsou dnes již mrtvé.

Nezbývá než se soustředit na lži, které ještě žijí:

  • o jediné možné světlé budoucnosti ve všeobjímající náruči nikým nevolených představitelů EU,
  • o škodlivosti lidových referend, a vůbec nejhorší jsou referenda o členství v EU a NATO
  • o mírumilovných snahách generality NATO a o tom, že za vším hledej Putina,
  • že v ekonomické krizi je nutné zachraňovat banky, lidé jsou až na druhém místě,
  • že naší největší silou v boji s teroristy je soucit s pozůstalými,
  • že každý kritik mainstremu je populista, xenofob, ruský agent, islamofob, komouš, nácek a to všechno dohromady
  • že je správné přidat důchodci několik desítek korun a miliardy ze státního rozpočtu rozdělit „neziskovkám“
  • že naši žoldnéři nás budou bránit do posledního muže, až půjde do tuhého,
  • že občan pokud možno nesmí vlastnit zbraň, protože to podporuje terorismus,
  • že smlouva TTIP je zárukou světlých ekonomických zítřků
  • že když budeme požadovat spravedlivé mzdy, snižujeme konkurenceschopnost zaměstnavatele a ohrožujeme tím vlastní pracovní místa
  • že v cause Čapí hnízdo šlo pouze a výlučně o ochranu rodinných příslušníků
  • že studium matematiky není potřeba, stačí když technik umí napsat o řešení esej,
  • že naše děti budou mít tak vysoké výdělky, že splatí státní dluh  který jim zanecháme, aniž by to pocítili na své životní úrovni
  • že učitelům stačí zvyšovat plat jednou za čtyři roky, ausgerechnet ve volebním roce
  • že s nástupem ANO do vlády zmizelo tzv. „dobývání renty“
  • že americké prezidentské volby nevyhraje Goldman Sachs

 

Autor: 
Pavel Posolda