Tiscali.cz: Zkušenost minulého režimu by nám na Západě mohli závidět, říká Korjagin

6. 2. 2019

Arťom Korjagin, kandidát KSČM ve volbách do Evropského parlamentu poskytl rozhovor Tiscali.cz. 

"Plánů mám samozřejmě spoustu, ale dva mám takové, řekněme, pro mě nejdůležitější. V Evropském parlamentu funguje taková hezká symbióza mezi evropskými úředníky a kapitalistickou lobby. Spousta směrnic, zákonů, spousta toho, co Evropská unie vymyslela, je v podstatě něco, co kapitalistická lobby dodala evropským úředníkům. Oni si to přečetli, podepsali a pustili do světa. Mně tento princip připadá nechutný.!

"Podle mě to jde přímo proti zájmům většiny obyvatel Evropy, hlavně proti zájmům evropských pracujících. A já budu dělat všechno pro to, aby zaprvé tento systém co nejdřív přestal fungovat a aby byl nahrazen takovým systémem, kdy místo kapitalistické lobby to budou zástupci odborů, družstevních svazů a občanských iniciativ, a místo nikým nevolených evropských úředníků to budou právě zástupci Evropského parlamentu, aby tyto skupiny vytvářely většinu evropské legislativy. Protože pak si můžeme být skoro jisti, že legislativa bude vypadat úplně jinak, a hlavně bude sloužit někomu úplně jinému."

"Druhá věc, kterou bych rád v Evropském parlamentu řešil, je, jak se pracuje s evropskými dotacemi, protože velmi často je dotační politika nastavená právě na podporu subjektů, organizací, které jsou už teď ziskové. Jejich primárním cílem je zisk a dotace rozhodně nekončí tam, kde by měly pomáhat rozvoji Evropské unie ve smyslu většiny obyvatel.:

Celý rozhovor na Tiscali.cz - https://zpravy.tiscali.cz/zkusenost-minuleho-rezimu-by-nam-na-zapade-moh...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Tiscali.cz