Zemědělci se pohybují těsně nad krachem. Pokud je ale dokážeme jako stát podržet, tak mohou být soběstační, řekl Arťom Korjagin v Aréně

10. 4. 2019

Kandidát do Evropského parlamentu za KSČM – Česká levice společně! Arťom Korjagin byl v úterý hostem pořadu Aréna J. Soukupa v TV Barrandov. Diskutoval s K. Dostálovou (ANO 2011), I. Davidem (SPD), P. Pocem (ČSSD), E. Kožušníkem (ODS) nejen na téma potravinová soběstačnost, ale i o drahé zelenině, kůrovcové kalamitě, suchu, ale třeba i o stavebním řízení.

V posledních dnech se začíná sahat na zvýšení daní. Mělo by jít především o tvrdý alkohol a cigarety. "Je to takové lenošské řešení. Odnáší to nakonec ale konečný konzument. Ty peníze se dají sehnat i jinde, například je možné zdanit banky. Ty mají ale velkou moc, protože mají hodně peněz, takže proti nim se politikům jít nechce. Do člověka s cigaretou a panákem se vždy kopne, to se mi moc nezdá, řekl Arťom Korjagin. 

Z jiného důvodu rostou ceny zeleniny, ty vzrostly meziročně o 80 procent. Mandarinky jsou nyní levnější než brambory. Polovina důchodců nakupuje zeleninu pouze ve slevách. "Je to o tom, jakou podporu dostávají zemědělci. Pohybují se těsně nad krachem. Pokud je ale dokážeme jako stát podržet jinak, tak mohou být soběstační. Byla chyba, že jsme na to v 90. letech rezignovali. Je to hodnota, která se buduje desítky let a dá se znehodnotit několika rozhodnutími," řekl Korjagin.

KSČM měla v Aréně opět velkou podporu. Podívejte se na fotogalerii.

Celý pořad na https://www.barrandov.tv/video/151809-arena-jaromira-soukupa-9-4-2019

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM