Poděbrady lázeňské a kulturní

1. 9. 2019
Poděbrady prožily rušný prodloužený víkend plný filmové hudby a multimédií. Unikátní festival Soundtrack Poděbrady spojuje mnohé a nabízí velice pestrý program pro všechny generace i pro zastánce různých žánrů . Od samotného začátku ho podporuje i Středočeský kraj, jak poznamenal i krajský zastupitel Zdeněk Štefek. 
 
V pátek se uskutečnila premiéra koncertního provedení muzikálu Šakalí léta, v sobotu oslnil oskarový film Amadeus v provedení se symfonickým orchestrem. Prostor dostaly i pohádky, kterým vévodila Šíleně smutná princezna. Koncerty kapel a různé další doprovodné akce probíhaly po celém poděbradské kolonádě. 
 
Za vznikem festivalu stojí producent, skladatel, textař a  autor hudby Michal Dvořák. SOUNDTRACK Poděbrady zahájil svou činnost nultým ročníkem v roce 2016, a to audiovizuální show s hvězdami jako David Koller, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Dasha, Ondřej Ruml a Michal Dvořák. V roce 2017 již proběhl klasicky - po dobu čtyř dnů v podobě audiovizuálního a multimediálního programu. V roce 2018 byl  poprvé představen nový areál  - tmavě modrá krytá koncertní hala až pro 2 500 sedících diváků.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj