ČSSD a ANO by neudělali nic z levicového programu. Nezdanili církevní restituce a podobně. To se stalo až díky nám. My to ale neumíme prodat, řekla Konečná u Soukupa

18. 9. 2019

Do pořadu Duel Jaromíra Soukupa přijala pozvání europoslankyně Kateřina Konečná. S generálním ředitelem TV Barrandov si povídali o fungování a přínosu Evropského parlamentu, o aktuální situaci v KSČM a o budoucnosti levice v ČR, dále o poklesu preferencí.

"Kapitalismus nemůže sloužit většině obyvatelstva. Po třiceti letech "úžasného kapitalismu" máme milion lidí v chudobě, zavřené špitály, lidé nemohou najít bydlení nebo zubaře. Jsem příznivce toho, aby se většině žilo líp a menšina nevydělávala na úkor většiny. Jsem pro to, aby se platily daně tady a nebyly odváděny do daňových rájů," řekla Konečná.

Proč máme tak nízké preference? "Ubývají nám voliči proto, protože neumíme prodat naši práci. Je faktem, že ČSSD a ANO by neudělali nic z levicového programu. Nezdanili církevní restituce a podobně. To se stalo až díky nám, ale my to neumíme vykomunikovat," řekla.

Mezi dalšími tématy byla Evropská unie a také jmenování Věry Jourové místopředsedkyní Evropské komise, které bude zodpovědná za kontrolu udržování hodnot EU a za transparentnost. "Evropská unie je kapitalistický projekt, dnes víme, kdo tam vládne. Ani to nejsou lidé z komise, ale spíše nadnárodní společnosti.. Co se týče paní Jourové, její jmenování považuji za chybu. Pro ČR by bylo důležitější, kdyby tam bylo něco z legislativy, například energetika, zdravotnictví a podobně. Když jsem četla to první rozdělení, tak jsem si tak trochu říkala, že se chtěla předsedkyně komise pomstít nám všem. Nevím, z koho si chtěla udělat větší srandu," uzavřela Konečná. 

Více na stránkách Tyden.cz - https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/konecna-v-duelu-jaromira-soukupa-zil...

Záznam pořadu - https://www.barrandov.tv/video/164349-duel-jaromira-soukupa-17-9-2019

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
TV Barrandov