Myslím si, že jsme se trošku zbavili toho, že budeme moct daleko více zasahovat do opravdu důležitých věcí, které české občany trápí, řekla Konečná k portfoliu nové eurokomisařky Jourové

8. 10. 2019

Poslankyně Evropského parlamentu za KSČM a místopředsedkyně strany Kateřina Konečná byla v pondělí hostem pořadu České televize Události, Komentáře. Diskuse se kromě portofilia eurokomisařky Věry Jourové týkala také vztahu Prahy a Pekingu.

"Já bych chtěla říct, že to portfolio, které má na starosti Věra Jourová, tedy eurokomisařka pro hodnoty a transparentnost, je podle mého názoru určitě slabší, než měla v posledních pěti letech, protože tam mohla opravdu připravovat legislativu. A mohla opravdu reálně pomoci, já jsem možná praktik, ale myslím si, že to, že někdo vede dlouhé řeči, ještě nevede k tomu, že to má nějaký efekt a výsledek. Portfolio, které dostala paní komisařka, je především o jakési koordinaci, řečech, ale to reálné, tu legislativu, budou vytvářet jiní lidé, ti, kteří budou pod ní, to znamená v tomhle případě belgický komisař pro právo a samozřejmě komisařka pro vnitřní trh. A myslím si, že jsme se trošku zbavili toho, že budeme moct daleko více zasahovat do opravdu důležitých věcí, které české občany trápí. Pro naše občany by bylo lepší, kdyby paní komiskařka měla portfolio, jako je energetika nebo zemědělství, tedy to, co se nás týká. Paní Jourová je profesionál a pevně věřím, že jím i zůstane, ale také pevně doufám, že tam občas dá i ten český pohled, který bychom potřebovali," řekla mj. Konečná.

Více v záznamu pořadu Události, komentáře.

Mediální úsek ÚV KSČM
ČT24