Luzar: Žvanírna o stihomamu sluníčkářů

24. 6. 2020

Dolní komora českého parlamentu zřídila orgán, který je navýsost módní, ale taktéž pochybný. O co parlamentu jde? Bez zbytečného tlachání a překvapivě hladce. To je popis, za jakých okolností byla minulý týden zřízena v Poslanecké sněmovně stálá komise pro hybridní hrozby. Většina poslanců, 136 přítomných, bylo pro. Pouze KSČM zřízení komise odmítla

A co Brusel a USA…

O co jde? O vznik komise usilovali už předloni zástupci sluníčkářské opozice. Komise měla být podle jejich návrhu vyšetřovací a měla vyhodnotit vliv autoritářských režimů na dění v Česku. Členové komise měli hledat oblasti, v nichž se stát nedokáže s těmito riziky vypořádat, a doporučit opatření včetně případných změn legislativy.

"Vnímám to jako politické gesto mimo bezpečnostní realitu. Jak mohou poslanci cokoliv zjistit, když se budou pohybovat v hájemství tajných služeb a bezpečnostních orgánů k tomu určených disponujících informačními zdroji, které poslanci nemají? KSČM k tomu přistupuje střízlivě a nemyslí si, že ‚žvanírna' o dojmech a stihomamu některých kolegyň kolegů jsou přínosnější pro objasnění politického vměšování cizích státu než práce našich tajných služeb a investigativních novinářů. Ostatně v poslední době jsme toho byli svědky docela často. Spíše jako sláma z bot čouhá z této snahy jasný cíl opět najít toho ‚správného' nepřítele," řeagoval na na zřízení komise předseda sněmovního podvýboru pro svobodu slova a média Leo Luzar.

Celý článek na Sputnik News https://cz.sputniknews.com/nazory/2020062312129136-zvanirna-o-stihomamu-...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Sputnik News