Já už nevím, co chtít po člověku, který ve chvíli, kdy vyjde na ulici, začne lhát, řekla Kateřina Konečná o Babišovi v Interview ČT24

3. 2. 2021

Poslankyně Evropského parlamentu a místopředsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná si myslí, že už KSČM nedá žádné podmínky pro další prodloužení nouzového stavu. Řekla to úterý v pořadu České televize Interview ČT 24.

"Myslím si, že by to bylo i zbytečné, protože ten hlavní důvod pro nouzový stav, tzn. veřejné zakázky pro Státní hmotné rezervy, ten zákon byl přijat v pátek Poslaneckou sněmovnou, bylo to na náš návrh, na návrh Zdeňka Ondráčka a myslím si, že se tím vyřešil ten hlavní důvod, kterým pan premiér a pan ministr Hamáček neustále argumentovali a tudíž za mě osobně nemám důvod to dále prodlužovat," řekla.

"Ani už nevím, co chtít po člověku, který ve chvíli, kdy vyjde na ulici, začne lhát. Fakt nevím. Já chápu, že si Andrej Babiš dělá svůj byznys, pro svoje byznysmeny, že vlastně sociální byl jenom proto, že musel být kvůli nám. Ale z druhé strany je pro mě Andrej Babiš po posledním týdnu natolik nedůvěryhodným partnerem... Já nevím, co po něm mám chtít, když vím, že to nesplní. My jsme jasně řekli naše podmínky, otevřít skiareály, otevřít školy... A pokud tušil, že to ani udělat nechce, tak má být fér chlap, postavit se a říct "sorry, tohle jako nedám". Donést analýzy a říct, že by to bylo špatně," řekla.

"Ve většině evropských zemí jsou minimálně na prvním stupni otevřeny. Dokonce jsou tam otevřeny dětské kroužky, aby se ty děti mohly hýbat, sportovat… Jaký je zdravotní stav dětí se nám odrazí ještě mnoho let poté, co tahle pandemie skončí. A on se místo toho se usmíval do kamer, sliboval a udělal přesný opak a pak to na někoho svedl. A to je přesně Andrej Babiš, já prostě nevěřím člověku, který mi do očí nedovede říct, "tenhle váš nápad je prostě blbě".

Odkaz na záznam: https://fb.watch/3prBe_ekJE/

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
ČT24