Filip: Žádný z představitelů KSČM jakousi Svjatlanu Cichanouskou nepřijme

8. 6. 2021

I kdyby funkce senátora v ČR byla čestnou funkcí a senátoři neplacenými politiky, tento pán bude "zadarmo drahý" na jakémkoli postu. Předseda Senátu Parlamentu České republiky rýsuje po Tchajwanu další žel nesmazatelně drahou stopu.

vystrcil_s_beloruskou.jpg

Tentokrát padla jeho volba na Bělorusko. Tenký led se pod ním prolomil ještě dříve, než na něho vstoupil. Potíž je v tom, že sebou stahuje podniky, které tam měly zakázky, jejich zaměstnance, kteří měli práci, ale když jim nic jiného nenabídne, tak i celou naši zemi. Věřte, že do budoucna nás to všechny semele tak, že kdo by z posledních sil "vystrčil" zpod ledu hlavu nad hladinu, rychle zahučí zpátky.

“To, že Senát Parlamentu České republiky pozval jako hlavního představitele Svjatlanu Cichanouskou, si vykládám tak, že Senát a já osobně považujeme za toho, kdo je pro mě osobně prezidentem elect (zvoleným) Běloruska, Svjatlanu Cichanouskou. Vítejte v českém Senátu,” řekl Vystrčil na tiskové konferenci při jejím přijetí v Senátu. Že to není nikdo z ČR a zejména ne pan Vystrčil, ale podle Mezinárodního paktu o občanských a politických právech, jen a pouze lid Běloruska, kdo bude rozhodovat o svém politickém režimu a o svých představitelích, to našemu panu předesedovi Senátu nechce dojít. Možná momentálně zaostal ve studiu právních norem platných v ČR (120/1976 Sb). On vůbec má pan předseda velmi zvláštní vnímání zahraniční politiky. Jen se v noci budím hrůzou ze spaní, jaké překvapení nám nachystá do třetice.

Vím ale, že známé lidové rčení "do třetice všeho dobrého" stoprocentně platit nebude.

Vojtěch Filip, 1. místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM, nadpis: jk
fb