Filip: Žádný z představitelů KSČM jakousi Svjatlanu Cichanouskou nepřijme

8. 6. 2021

I kdyby funkce senátora v ČR byla čestnou funkcí a senátoři neplacenými politiky, tento pán bude "zadarmo drahý" na jakémkoli postu. Předseda Senátu Parlamentu České republiky rýsuje po Tchajwanu další žel nesmazatelně drahou stopu.

vystrcil_s_beloruskou.jpg

Tentokrát padla jeho volba na Bělorusko. Tenký led se pod ním prolomil ještě dříve, než na něho vstoupil. Potíž je v tom, že sebou stahuje podniky, které tam měly zakázky, jejich zaměstnance, kteří měli práci, ale když jim nic jiného nenabídne, tak i celou naši zemi. Věřte, že do budoucna nás to všechny semele tak, že kdo by z posledních sil "vystrčil" zpod ledu hlavu nad hladinu, rychle zahučí zpátky.

“To, že Senát Parlamentu České republiky pozval jako hlavního představitele Svjatlanu Cichanouskou, si vykládám tak, že Senát a já osobně považujeme za toho, kdo je pro mě osobně prezidentem elect (zvoleným) Běloruska, Svjatlanu Cichanouskou. Vítejte v českém Senátu,” řekl Vystrčil na tiskové konferenci při jejím přijetí v Senátu. Že to není nikdo z ČR a zejména ne pan Vystrčil, ale podle Mezinárodního paktu o občanských a politických právech, jen a pouze lid Běloruska, kdo bude rozhodovat o svém politickém režimu a o svých představitelích, to našemu panu předesedovi Senátu nechce dojít. Možná momentálně zaostal ve studiu právních norem platných v ČR (120/1976 Sb). On vůbec má pan předseda velmi zvláštní vnímání zahraniční politiky. Jen se v noci budím hrůzou ze spaní, jaké překvapení nám nachystá do třetice.

Vím ale, že známé lidové rčení "do třetice všeho dobrého" stoprocentně platit nebude.

Autor: 
Vojtěch Filip, 1. místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM, nadpis: jk
Zdroj: 
fb