Bubeníček: Jak to vidím já

30. 12. 2021

Jedna dobrá zpráva na konec roku

Haló noviny budou dále každé ráno v trafikách, obchodech, na čerpacích stanicích nebo u předplatitelů ve schránkách.

Jediný levicový deník, který v každodenní bohaté nabídce najdeme. Jistě k velké radosti dnešní pravicové vlády.

Se zájmem, jsem si přečetl rozhovor s pověřeným šéfredaktorem Romanem Blaško. Hovořil otevřeně, nezakrýval problémy, ale také ukázal vize do budoucnosti.

Jak by měly Haló noviny vypadat v příštím roce jsem si přečetl dnes (28.prosince). Nové věci by měly čtenáře přitáhnout. Bohužel stále ve straně platí, že řada členů deník odmítá, snad ze zásady.

Vzpomínám řadu let zpět, kdy jsem pravidelně v trafice potkával členy strany, který si kupovaly bulvár. A potom na různých akcích argumentovali právě informacemi z bulváru.

Nechtěli pochopit, že něco se napíše velkým písmem a omluva vyjde drobným v rohu dole.

Osobně jsem pracoval v redakci téměř 14 let, oblastní zpravodaj pro Severočeský a později Ústecký kraj. V té době mě určitě nenapadlo, že jednou budu hejtmanem kraje. Ale byla to obrovská zkušenost.

Když jsem byl zvolen, řada spolupracovníků se divila koho znám a že vím, kde je řada i menších obcí. A vždy jsem jim říkal, kdybych nepracoval v Haló novinách, nepoznal bych tolik lidí a nenavštívil tolik míst.

Ještě jednou děkuji.

Koncem každého roku jsme jako kancelář hejtmana pořádali setkání s novináři. Účast byla kolem padesáti. A byl jsem moc rád, když přijely i Haló noviny, Roman Blaško nebo Zbyšek Kupský.

Práci v redakci mě tehdy nabídl Zdeněk Skála, když předchůdce odcházel do důchodu. Zažil jsem řadu šéfredaktorů i vedoucích krajských zpravodajů.

V redakci jsme měli i fotbalové mužstvo, které dal dohromady Jirka Černý. A poznal jsem v něm i mladíčka, snad tehdy dorostence, později šéfredaktora Petra Kojzara.

Jednou jsme hráli i v našem kraji, v Klášterci nad Ohří. Hezké vzpomínky.

Ale jsme na startu roku 2022.

Komunisté vyklidili lavice v poslanecké sněmovně, máme před sebou komunální volby. Stále jsem přesvědčen, že zájmem všech členů je na podzim uspět a potom se vrátit do poslanecké sněmovny.

A proto Haló noviny potřebujeme. Ale aby čtenáři viděli, co děláme, je potřeba také řada dopisovatelů.

Mrzí mě, že z Ústeckého kraje se na stránkách publicistiky objevují pouze dva komunální zastupitelé a k zastupitelské práci publikuje krajský zastupitel Jaroslav Komínek.

A to je myslím málo.

Máme starosty, místostarosty, radní. Stačí jednou za měsíc napsat i krátký poznatek. Ukázat veřejnosti, že zvolení zastupitelé KSČM pracují.

Není to práce jednoduchá, často jsme terčem i vulgární nenávisti. Řada nových ministrů či představitelů sněmovny neskrývali nadšení, že komunisté a potažmo levice, vyklidili kanceláře ve sněmovně.

Nic netrvá věcně, je to pouze na nás, kdy se tam vrátíme.

Váš Oldřich Bubeníček

Autor: 
Oldřich Bubeníček, ex hejtman Ústeckého kraje
Zdroj: 
fb