Otevřený dopis

12. 11. 2016

Vážený pan velvyslanec USA v ČR pan Andrew H. Shapiro
Otevřený dopis

Vážený pane velvyslanče,
rozhodl jsem se napsat Vám pár řádků, postřehů k Vašemu působení v naší republice, z pohledu prostého, snad ještě duševně normálního, obyčejného občana.

Úplně mne fascinují Vaše osobní vystoupení na veřejnosti, v médiích, tisku apod., včetně Vašich mistrných apelů na našeho prezidenta  Miloše Zemana.

Nejvíce mě zaujalo Vaše vystoupení proti korupci v naší republice, ČR. Úplně a zcela jste mě tímto dojal a po pravdě donutil téměř k slzám. Ale nikoliv k slzám štěstí, nýbrž vzteku.

Vážený a milý pane ambasadore, sledujete Vy vůbec poslední dobou dění ve Vaší rodné zemi, USA? Nejspíše asi ne, tak jen malé připomenutí. Není to právě Vaše krásná, rodná země, kde se nyní v ulicích měst vede téměř pouliční válka s rasovým podtextem, kde bílí policisté bezdůvodně  a chladnokrevně zavraždili množství občanů černé pleti? A že se u Vás stává normou zákaz nočního vycházení v těchto městech? Není pravdou, že se ve Vaší zemi po sobě střílí i za bílého dne? Rabují se obchody, zapalují se domy a auta? A co pane ambasadore vaše armáda? Není to náhodou právě armáda USA, Vaší rodné země, která působí všude ve světě jen zmatek, chaos a neskutečné krveprolití? Nestojí snad Vaše armáda za umíráním statisíců, milionů nevinných lidí ve světě s ubohými frázemi o válkách v zájmu míru a humanity?

Závěrem mám pro Vás, pane ambasadore lehkou hádanku. Armáda kterého státu rozpoutala teror v Iráku, Sýrii, Afghanistánu, zemích severní Afriky? Která vláda usiluje o zničení Evropy migrační vlnou? Vláda které země štve neustále proti Rusku a přímo, nebo nepřímo podporuje terorismus ve světě, proti kterému vede následně krvavé a dlouhé války?

Vážený pane ambasadore, moc a moc se těším na Vaše odpovědi.

S úctou a pozdravem  Petr  Macháček
                                    Lipová 857
                                    Čelákovice