Názor k zamyšlení ?

10. 3. 2022

Jeff Currie - jeden z nejsledovanějších analytiků na světě a hlavní komoditní stratég přední banky Goldman Sachs řekl:¨

"Dělám tuhle práci už 30 let a nikdy jsem neviděl trh takový, jaký je teď. Jedná se o krizi "molekul". (pozn.: krize nejzákladnějších komodit). Došlo nám všechno. Ať už tomu říkáte jakkoli - ropa, plyn, uhlí, měď, hliník, prostě cokoli. Všechno nám došlo!"

Nyní můžeme lépe pochopit největší tlak v době covidové právě na zdrojové země, jakými jsou Austrálie, Kanada a nezapomínejme na Rusko?

Afrika je totiž ztracena, tu plíživě obsadila Čína.

Západní ekonomika už nemá nic. Pouze katastrofální dluhy a nadcházející hyperinflaci.

Rusko má naopak téměř vše. Navíc může své relativně malé dluhy jako zdrojová země splácet ze své levé zadní kapsy.

Proto ,,Západ" potřebuje dobýt Rusko. A za tímto účelem přetvořil Ukrajinu do dnešní podoby a snaží se jejím prostřednictvím vtáhnout Evropu do války. Proč se asi ukrajinský vůdce tolik rozčiloval, že se mu nedaří plnit tento zásadní úkol jeho existence na politickém poli?

Rusko se však na současné události během dvou desetiletí Putinovy poněkud nevybíravé ,,perestrojky" dokonale připravilo finančně, ekonomicky i vojensky.

Závěr:

Má-li civilizace přežít, ,,Západ" se bude muset smířit s porážkou a následně podstoupit několikadekádový pokles životní úrovně, aby mohl splatit gigantické dluhy, které nashromáždili "jeho" parazitní, globálními vlastníky bank dosazení politici.

Teď si to ještě nechceme připustit, ale ve skutečnosti podporou války dodávkami zbraní prohlubujeme krizi a podřezáváme si pod sebou vlastní větev.

Již zmiňovaná hyperinflace a následná hypoteční krize snad křiklounům za jediné dvě barvy otevřou oči, když jim je neotevřel záhadný konec té jediné nemoci, o které se nesmí mluvit.