Doubrava: Přátelé, doufám, že tento stenozáznam mého vystoupení v Senátu vám řekne, jak kvalitní sdělovací prostředky máme, jak mé vystoupení zfalšovali.

16. 6. 2022
1. den schůze – 15.06.2022
Návrh usnesení Senátu k vystoupení prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského před oběma komorami Parlamentu České republiky
Audiozáznam vystoupení, Videozáznam vystoupení, Kontext vystoupení

čas 12:12:45 - 12:14:48:

Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, asi vás nepřekvapím, když vám řeknu, že toto usnesení nepodpořím, ostatně mé názory znáte už z dřívějška. Řeknu vám ale, proč jsem k tomu došel. Víte, při psaní svých knížek velmi často hledám věci na internetu, tak mě napadlo podívat se na zpravodajství taky z té druhé strany. Našel jsem zpravodajství z Francie, z Itálie, z Německa a dokonce i z Ameriky. Tam zřejmě mají jiné redaktory, jiné zpravodajství, než máme my, naše zkorumpované sdělovací prostředky, protože jsem se dozvěděl úplně opačné informace než ty, které dostáváme. Například záležitost nebo to neštěstí v té Buči nemohli podle těch zpravodajství spáchat ruští vojáci a tak dále.Když vidíme to množství ukrajinských aut, a jaká to jsou auta, projíždějících po naší republice, tak... Vám, že není hanba! Ta auta, která projíždějí po našich silnicích, nejsou auta chudáků, ale jsou to auta řízená lidmi, kteří podle mobilizace hlášené na Ukrajině by měly být na Ukrajině a bránit svoji vlast. Oni jsou tady u nás v bezpečí. Ale hlavně když se podíváte na ty SPZ těch aut, zjistíte, že jsou to auta ze západní části Ukrajiny, kde o tom neštěstí válečném asi jenom slyšeli, ale určitě se jich nikterak nedotklo. Vadí mi i dezinformační fotografie publikované našimi televizemi. Vzpomeňte si na snímek z Moravy, z tornáda na Moravě, který byl vydáván po patřičné úpravě za útok nebo za výsledek bombardování ruskými vojáky na Ukrajině. Chtěl bych tím říct, že nejsem z těch, kteří by nelitovali toho, co se na Ukrajině stalo, je to obrovské neštěstí, nejenom pro tu část Ukrajiny, kde k tomu dochází, ale myslím si, že podporovat vedení státu, které se chlubí fašistickými symboly, není správné, já to nikdy neudělám.

Kolegové z předsálí, můžete se vrátit do sálu.

Vám děkuji, že jste zůstali.

Autor: 
Jaroslav Doubrava, senátor
Zdroj: 
fb