Prohlášení Komunistické strany Čech a Moravy ve Středočeském kraji

9. 12. 2016

Vážení spoluobčané, po celou dobu obnoveného krajského zřízení od roku 2000 Komunistická strana Čech a Moravy nekompromisně obhajovala udržení provozu na všech železničních tratích ve Středočeském kraji jako základu dopravní obslužnosti pro občany. Díky podpoře Vás, občanů se nám to dařilo a dokonce se rozsah dopravní obslužnosti zvětšoval, poslední kroky se projevují právě v těchto dnech. Za velký úspěch minulých volebních období považujeme prosazení a udržení žákovského jízdného. To výrazně pomohlo stovkám rodin v nelehké ekonomické situaci a umožnilo jim usnadnit přístup ke vzdělání jejich dětí při dojíždění do středních škol. Od roku 2012 do roku 2015 bylo na žákovském jízdném vyplaceno 114 mil Kč. Zájem občanů o tuto službu stoupal. Jen ve školním roce 2014/2015 bylo podáno téměř 20 tisíc žádostí.

   Chceme připomenout, že například i díky zastupitelům Komunistické strany Čech a Moravy kraj na základě rozhodnutí vlády o zvýšení platů řidičů, zvýšil také bez problému výdaje v kraji na základní dopravní obslužnost o 124 mil. Kč a s ostatní dopravní obslužnosti to celkem činilo 160 mil. Kč za rok.

    Rovněž tak se Komunistická strana po celou dobu minulých volebních období snažila pomoci Vám občanům v možnosti úhrady zdravotnických poplatků, dokud nebyly zcela zrušeny a následně i v úhradě poplatku 90,- Kč za zdravotní pohotovost.

    Vážení spoluobčané, KSČM vyslovuje hluboký nesouhlas s prvním rozhodnutím Rady Středočeského kraje, složeného ze zástupců ANO, STAN, ODS a zbytků TOP 09 o zrušení hrazení žákovského jízdného a úhrady poplatku za pohotovost.

    Komunistická strana Čech a Moravy, její krajští zastupitelé budou i nadále hájit zájmy většiny občanů Středočeského kraje.

Krajský výbor KSČM ve Středočeském kraji