V. Filip: Copak si někdo myslel, že už je konec?

21. 12. 2016

Opravdu jsou evropští politici, především tedy čelní představitelé EU, tak naivní a hloupí a mysleli si, že nebezpečí spojená s migrační vlnou do Evropy již dávno pominula a nám Evropanům již nehrozí žádné útoky ze strany teroristů či jejich spojenců? A co teď? Budeme zase jen hovořit o tom, jak nás nedávný útok všechny mrzí a přitom nečinně vyčkávat na další ataky ze strany teroristů?

Velmi lituji všech obětí útoku na berlínském vánočním trhu, při kterém byly zraněny desítky lidí a několik lidí při něm zahynulo. Vše má, dle médií, na svědomí pakistánský běženec. Mluví se o teroristickém útoku, ale zatím jen za zavřenými dveřmi a potichu. Nikdo totiž není tak odvážný, aby řekl na plná ústa, že jde o další ze série útoků, které má na svědomí ono prolomení bezpečnosti Evropy masivní uprchlickou vlnou, jež, jak se ukazuje, kromě skutečných obětí válek atd. s sebou přinesla na náš kontinent i řadu muslimů. Ti absolutně nerespektují naši kulturu, zvyky ani neberou v potaz naši pohostinnost a nesnaží se vůbec přizpůsobit. Naopak.

Bohužel jsou mezi nimi i stoupenci teroristických skupin, které jen těžko v tuto chvíli někdo vypátrá a zastaví je. V tomto ohledu byla jednoznačně narušena bezpečnost nás všech. Proto se ptám pánů do Bruselu: Kolik útoků na nevinné lidi musíme ještě zažít, abyste začali brát celou situaci vážně? Útok na vánočních trzích je jasným důkazem nerespektování našich kulturních, náboženských či jiných zvyklostí. Nejen proto by měl být exemplárně potrestán. Stejně tak by však měla být potrestána i laxnost některých politiků, kteří opakovaně podcenili bezpečnost nás Evropanů, a to nicneděláním. Plané řeči z Bruselu nás neochrání! Odpovědnost by měl vyvodit předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker a měl by s okamžitou platností odstoupit.

Namísto „veselých Vánoc“ mi dovolte, abych vám všem popřál především „bezpečné Vánoce“. Věřme, že se podobné útoky naší zemi vyhnou. Našim sousedům, hlavně těm, kteří přišli při útocích o své blízké, bych rád vyjádřil upřímnou soustrast.

Autor: 
JUDr. Vojtech Filip, místopředseda PSP ČR a předseda ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM