Stanovisko KSČM k postupu krajské vládní koalice ve Středočeském kraji v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi

31. 1. 2017

V Mladé Boleslavi dne 30. ledna 2017.

 

Stanovisko KSČM k postupu krajské vládní koalice ve Středočeském kraji v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi

 

Komunistická strana Čech a Moravy ve Středočeském kraji nesouhlasí s kádrovými čistkami, které ihned po svém nástupu začala provádět nová vládnoucí krajská koalice složená z politických subjektů ANO, Starostů a nezávislých, ODS a polorozpadlé TOP 09. Ukazuje se, že pravicové strany chtějí všude dosadit své věrné spojence a odbornost je až na posledním místě.

Nejde jen o změny, které provádí přímo na Krajském  úřadě Středočeského kraje. Příkladem je i například postup v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi, kde se její staronový ředitel Ladislav Řípa pustil do výměny primáře chirurgického oddělení Jaroslava Touška a místo něj chce něj dosadit do této funkce Tomáše Vernera. KSČM velice v žádném případě nechce zasahovat do posuzování odborných schopností výše uvedených lékařů. Zdůvodnění této výměny včetně zvoleného postupu je plně v odpovědnosti Rady Středočeského kraje. Zejména je toto zdůvodnění a odpovědnost je plně na zdůvodnění hejtmanky kraje paní Jaroslavy Pokorné – Jermanové, příslušném radním pro oblast zdravotnictví, jímž je člen ODS Martin Kupka a ve svém konečném důsledku také celé současné vládnoucí koalice v našem kraji. 

KSČM jim jen chce připomenout jemně a důrazně slova "nejsme jako oni". Svým chováním však plně vládní koalice ukazuje, o co jí ve skutečnosti jde.

Stanislav Grospič

předseda KV KSČM