P. Kováčik: Minulé téma voleb „církevní restituce“, letošní téma „Babiš“

21. 3. 2017

V posledních mimořádných parlamentních volbách se ČSSD rozhodla, že se jako jeden muž postaví proti církevním restitucím. Zájem ochabl, jakmile se rýsovala teplá vládní křesla. Zřejmě si Sobotka řekl: účel světí prostředky. A pánové v oranžových dresech toho dokonale využili. Že lhali občanům? Že vše je dnes jinak? To si příliš nepřipouštějí.

Letošním tématem je Andrej Babiš. Rádoby odborníci z Lidového domu vymysleli návod pro poslance a funkcionáře ČSSD, kde jim udílí rady o tom, jak hovořit se současným ministrem financí a jaké dotazy mu klást. Používají i moderní technologie. Sociální sítě budou také pod vedením PR odborníků této kdysi nejmocnější strany.

Co z toho vyplývá pro nás? Herecké výkony čelných představitelů mají odvést pozornost od jiných problémů, které nechtějí či nejsou schopni sociální demokraté řešit. Nedá se však paušalizovat, že jeden člověk může ve státě za vše. Rozhodně nechci dělat advokáta Andreji Babišovi, ale je třeba se důrazně ptát po tom, která z témat tolik proklamovaného minulého volebního programu ČSSD byla stranou a Bohuslavem Sobotkou naplněna a která z nich byla jen třpytkou, na níž se mají občané chytit a až uvíznou na oranžové udici, bude si tato strana dělat opět, co chce. Asi tak se dají vnímat přísliby, které došly naplnění jen částečně nebo vůbec.

Autor: 
Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM