Macron je prý užitečný idiot. A ještě je tady něco velmi nebezpečného

15. 5. 2017

Nový prezident Francie je politickým i mediálním mainstreamem oslavován téměř jako spasitel. Objevují se však i kritičtější ohlasy. Jedním z nich je i text novináře, který se jmenuje Yves Mamou, který publikoval americký think tank Gatestone Institute. Macrona mimo jiné označuje za užitečného idiota islámu.

Podle francouzského novináře Macron otevřeně propaguje multikulturalismus a není schopen vnímat nebezpečí šíření islamismu. „Nechal se slyšet, že islamismus nepovažuje za národní hrozbu, protože francouzská kultura prý ve skutečnosti neexistuje. Během studené války byli podporovatelé Sovětského svazu na Západě označováni za užitečné idioty. Macron je takovým novodobým užitečným idiotem, který pracuje ve prospěch islamizace,“ míní Mamou.

„Přesto je tu jeden rozdíl. Za studené války byli užitečnými idioty označováni intelektuálové, ale nyní jsou to politici jako například Macron. Po teroristickém útoku z 13. listopadu 2015 Macron prohlásil, že společnost nese svůj díl odpovědnosti. Konstatoval, že lidé umožnili, aby se ve společnosti usadila nedůvěra. Pokud se prý nebudou snažit bojovat proti šíření nedůvěry, bude společnost brzy ještě více rozdělena,“ píše dlouholetý redaktor listu Le Monde.

Jak dále autor textu připomíná, Macron obviňoval své spoluobčany z rasismu a islamofobie a vyzval francouzskou společnost, aby byla otevřenější. „Otevřenější k čemu? Samozřejmě, že myslel k islámu,“ glosuje Mamou a tvrdí, že Macron v podstatě nemá žádný program pro boj s islamismem. „Když 20. dubna islamista zavraždil jednoho policistu a další dva zranil, Macron bezelstně prohlásil, že nebude vymýšlet protiteroristický program za jednu noc,“

Navíc v týmu kolem Macrona se v minulosti vyskytli a stále vyskytují sympatizanti radikálního islámu. „Jak v uplynulém měsíci odkryla v televize France 2 profesorka Barbara Lefebvre, vedoucí pozici v jeho hnutí Vpřed! Zastával Mohamed Saou, který na Twitteru sdílel klasický islamistický tweet „Nejsem Charlie“. Macron poté Saoua sice propustil, ale o několik dní později jej vychválil. Byl prý trochu radikální, ale jinak odvedl spoustu dobré práce.“

Dle Mamoua však nešlo o ojedinělý případ, kdy se Macron obklopil islamisty. „Před deseti dny autor knihy ‚Proč končím s Muslimským bratrstvem‘ Mohamed Louizi obvinil Macrona z toho, že se stal rukojmím hlasů islamistických voličů. Ve svém textu poté vysvětluje, jak se do Macronova hnutí infiltrovali příznivci a členové Muslimského bratrstva,“ píše Mamou s tím, že bude zajímavé sledovat, kolik z nich bude kandidovat v parlamentních volbách.

Za další důkaz spřízněnosti Vpřed! s islamisty považuje Mamou fakt, že Unie islámských organizací ve Francii (UOIF), která v zemi v podstatě reprezentuje Muslimské bratrstvo, vyzvala muslimy, aby volili proti „xenofobním a rasistickým“ idejím šéfky Národní fronty Marine Le Penové a podpořili Macrona. „Proč? Podporuje Macron otevřeně islamizaci Francie? Je více než politicky korektní se vzhledem k jeho prohlášením a postojům zabývat,“ uzavírá Mamou.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Macron-je-pry-uzitecny-idio...

Zdroj: 
Parlamentní Listy